Vi söker en vikarierande projektkoordinator med intresse för hållbarhet

Brinner du för hållbarhet och gillar att driva projekt? Hos oss har du möjlighet att kombinera detta i rollen som koordinator för samverkansprojekt, där du skapar samarbeten mellan studenter och företag för att tillsammans uppnå ett hållbart samhälle.

Om Sustainalink

Sustainalink har i över tio år framgångsrikt koordinerat och faciliterat miljö- och hållbarhetsprojekt där företag och universitetsstudenter har samverkat för att skapa nytta för båda parter. Genom projekten får aktörer i näringslivet hjälp att utvecklas på ett hållbart sätt samtidigt som studenter får chans att se hur de kan bidra till en hållbar utveckling med hjälp av sina kunskaper. Över 1700 studenter, 500 företag och organisationer har hittills mötts i mer än 700 projekt. I dagsläget är vi tre anställda och har huvudkontor på Ideon i Lund samt kontor i centrala Helsingborg.

Rollen som projektkoordinator

I rollen som projektkoordinator är din huvudsakliga uppgift att initiera och driva studentprojekt. I det ingår att hålla kontakt med studenter, företag, kommuner och andra intressenter i näringslivet i Skåne. Du kommer forma projekt (bl.a. examensarbete, kursprojekt, praktikprojekt och kortare uppdrag) som bygger på uppdrags­givarens behov, rekrytera studenter och finnas med genom hela projektet som stöd för både studenter och uppdragsgivare. Därtill ingår även uppgifter i form av att marknadsföra projekt, hålla klasspresentationer, ställa ut på arbetsmarknadsdagar och mässor, m.m.

Profil

Vi söker dig som är flexibel och kan anpassa dig efter olika sociala sammanhang. Du kan hålla många kontakter igång samtidigt, tar egna initiativ och är skicklig på att självständigt organisera ditt arbete. Du har även goda kunskaper inom miljö- och hållbarhetsområdet och har minst en kandidatexamen. Projekten du jobbar med har en koppling till miljö- och hållbarhetsfrågan och berör allt från kommunikation till tekniska lösningar och strategier. En bred kunskap och förståelse för hållbarhet är således en fördel. Vi ser gärna att du är nyexaminerad eller har något års relevant erfarenhet från arbetslivet.

Stor del av arbetet är kommunikativt och vi lägger därför stor vikt vid din kommunikativa förmåga, lyhördhet och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Arbetsplats: Sustainalinks huvudkontor på Ideon Science Park i Lund samt vissa dagar på kontoret i Helsingborg. Det finns även möjlighet till distansarbete någon/några dagar i veckan.

Omfattning: Heltidstjänst. Vikariat fram till 30 september 2023 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde i mitten av november 2022 eller enligt överenskommelse.

Ersättning: Fast lön och villkor enligt kollektivavtal. Ange löneanspråk i din ansökan.

Övrigt: B-körkort är ett önskemål.

 

Ansökan: Rekrytering sker löpande. Skicka ansökan bestående av CV och personligt brev till info@sustainalink.se

Kontaktperson: Malin Planander, malin@sustainalink.se, 0732-75 04 29