Uppdrag

Energibesparing i wellnessavdelningen

Var med och ta fram förslag på hur man kan minska energiförbrukningen i hotellets wellnessavdelning!

Verksamhet

Best Western Plus Hus 57 i Ängelholm är platsen för möten och affärsresande, för idrottslaget och för dig som vill ha en härlig hotellweekend med både små och stora vänner.

Här finns 112 rum i sju olika kategorier, sviter med balkong, wellnessavdelning, mötesmöjligheter för upp till 300 personer och en restaurang/bar. Här kan du hänga vid brasan i lobbyn, spelar en match bordtennis i hotellets playlounge, slappna av i wellnessavdelningen, köra ett styrkepass i gymmet eller bara sova gott i riktigt sköna sängar.

Hus 57:s koncept bygger på tankarna kring ett modernt och familjärt townhouse, och i restaurangen står rätter med "skandinordisk" touch på menyn.

Best Western Plus Hus 57 innehar miljömärkningen Green Key, som är  en ledande internationell miljömärkning för anläggningar inom besöks- och  turistbranschen med fler än 3000 miljömärkta anläggningar i över 60 länder världen över. Mer information om Green Key finns på  https://www.greenkey.se/.

Uppgift

I hotellets wellnessavdelning erbjuds gym, bastu, relax med vilosängar, varma bad i en 50 cm djup, stilla pool samt en bubbelpool med plats för 10 personer. För att få ner energiförbrukningen i wellnessavdelningen har hotellet vidtagit vissa åtgärder. De upplever emellertid att det kan finnas mer att göra och söker nu någon/några studenter som med nya ögon kan se på verksamheten och komma med förslag på ytterligare åtgärder som kan minska energianvändningen. Hotellet önskar också att överslagsberäkningar görs kring ungefär hur stora energibesparingar de olika åtgärderna bidrar med.
Uppdragsgivare Best Western Plus HUS 57
Förkunskaper Vi söker dig som läser tillämpad klimatstrategi, strategiskt miljöarbete eller en civil- alternativt högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot energi.
Omfattning Uppdraget är ett kortare projekt för en-två studenter som lägger 10-20 timmar per person. Dessa timmar fördelas fritt under ungefär en månads tid.
Plats Ängelholm
Kontaktperson

Malin Planander
malin@sustainalink.se
0732-75 04 29

Övrig information

Reseersättning för resor med kollektivtrafik inom Skåne i samband med projektet.