Kursprojekt

Hur förmedlar vi allt bra vi gör?

Är hållbarhet viktigt för dig? Vill du hjälpa ett mindre företag att lyfta det som görs i verksamheten?

Uppdragsgivare

Fika på Berga är ett fullservicecafé med eget bageri och konditori i Helsingborg. Här hittar man allt till frukost, lunch och fika.

Fika Berga bakar i princip allt på plats och i sortimentet hittar man massor av olika sorters baguetter, mackor, smörgåstårtor, sallader, tårtor och kakor. Här är öppet måndag-lördag och man serveras en stor frukostmeny, lunch och fika. Man väljer själv om man vill handla direkt på plats eller beställa och betala via företagets beställningsportal och hämta i Fika Bergas drive in på Berga företagsområde i Helsingborg.

Den största delen av inredningen har köpts in begagnad och mycket av den mat som blir över skänks till hemlösas Hus i Helsingborg

Uppgift

Fika Berga känner att de gör en hel del saker som är bra för miljön (är hållbara), men vet samtidigt att de inte är så bra på att kommunicera det. Det kan handla om allt från återbruk till att lämna överbliven mat till Hemlösas hus. Företaget söker därför efter en grupp studenter som med nya ögon kan ta fram en enklare strategi för hur de kan lyfta varumärket tillsammans med hållbarhetsaspekten i verksamheten på ett transparent och lättförståeligt sätt. Om tid finns önskas även förslag på content till sociala medier.

Fika Berga har en hemsida och finns även på Facebook där de har ca 5 000 följare och där de gör ett par inlägg i veckan. De som följer dem på FB representerar en väldigt bred målgrupp vad gäller, kön, ålder och jobb. Då man ändå kan se att majoriteten av de som följer deras verksamhet är kvinnor är målgruppen i det här projektet män i åldern 30-50 år.

Slutliga avgränsningar görs i samråd med handledare på skolan och uppdragsgivaren. Både student och uppdragsgivare ska vara medvetna om att relevant akademisk förankring ska tillämpas i arbetet.

Hållbarhetsmål som projektet berör

Uppdragsgivare Fika Berga
Förkunskaper Läser kursen Kommunikationsdesign i digitala landskap
Omfattning Kursprojekt i Kommunikationsdesign i digitala landskap
Plats Helsingborg
Kontaktperson

Malin Planander
malin@sustainalink.se
0732-75 04 29

Övrig information

Reseersättning för resor med kollektivtrafiken i samband med projektet.