Uppdrag

Matsvinn - hållbarhet i köket

Hur kan man minska matsvinnet i ett restaurangkök? Vilka incitament finns att ta hand om råvaror på ett hållbart sätt? Är detta frågor som intresserar dig så ska du söka detta uppdrag!

Verksamhet

Best Western Plus Hus 57 i Ängelholm är platsen för möten och affärsresande, för idrottslaget och för dig som vill ha en härlig hotellweekend med både små och stora vänner.

Här finns 112 rum i sju olika kategorier, sviter med balkong, wellnessavdelning, mötesmöjligheter för upp till 300 personer och en restaurang/bar. Här kan du hänga vid brasan i lobbyn, spelar en match bordtennis i hotellets playlounge, slappna av i wellnessavdelningen, köra ett styrkepass i gymmet eller bara sova gott i riktigt sköna sängar.

Hus 57:s koncept bygger på tankarna kring ett modernt och familjärt townhouse, och i restaurangen står rätter med "skandinordisk" touch på menyn.

Best Western Plus Hus 57 innehar miljömärkningen Green Key, som är  en ledande internationell miljömärkning för anläggningar inom besöks- och  turistbranschen med fler än 3000 miljömärkta anläggningar i över 60 länder världen över. Mer information om Green Key finns på  https://www.greenkey.se/.

Uppgift

I hotellets restaurang Kök 57 serveras frukostbuffé, lunch och middag. Det händer ibland att det bli råvaror över vid tillagningen och man är nu intresserad av hur man kan informera och inspirera personalen som jobbar i köket att ta hand om dessa råvaror så att de i större utsträckning kan användas vid ett senare tillfälle istället för att behöva kasseras. Vilka incitament finns att ta hand om råvarorna, ekonomiskt och miljömässigt?

I beställingssystemet finns information om klimatpåverkan från respektive produkt som kan användas i uppdraget.
Uppdragsgivare Best Western Plus HUS 57
Förkunskaper Vi söker dig som läser gastronomi eller en miljö- och hållbarhetsinriktad utbildning.
Omfattning Uppdraget är ett kortare projekt för en-två studenter som lägger 10-20 timmar per person. Dessa timmar fördelas fritt under ungefär en månads tid.
Plats Ängelholm
Kontaktperson

Malin Planander
malin@sustainalink.se
0732-75 04 29

Övrig information

Reseersättning för resor med kollektivtrafik inom Skåne i samband med projektet.