Trelleborgs FF upplever problem med att matsvinnet är relativt stort. Problematiken finns i flera led - det kan handla om att man beställer för mycket och att varor hinner bli gamla och måste kasseras, att man inte har koll på datummärkningen på lagret och att för mycket tas fram och tillagas i samband med matcher och sedan måste kasseras.
Under matcherna på Vångavallen har man en större grill som även levererar mat till de andra kioskerna på arenan. Tidigare har en extern part drivit ett stort öl- och grilltält i samband med matcherna men planen är att TFF själva ska ta över denna verksamhet framöver.
Föreningen har tidigare haft ett samarbete med Hjälpenhemlös dit de skänkte överbliven mat i samband med matcherna, men mottagaren upplevde att de fick för mycket mat vilket resulterade i att den överblivna maten till sist ändå slängdes. Detta har resulterat i att så detta samarbete har upphört.
TFF söker nu 1-2 studenter som vill analysera matsvinnsproblematiken, från beställning och lagerhållning till tillagning och avslutningsvis avfall. TFF söker någon som kan analysera hela kedjan och komma med förslag kring hur föreningen ska kunna minska matsvinnet och vilken påverkan det skulle få både miljömässigt och ekonomiskt.
Projektet är öppet för studenter från många olika utbildningsinriktningar, så slutliga avgränsningar görs i samråd med handledare på skolan och uppdragsgivaren. Både student och uppdragsgivare ska vara medvetna om att relevant akademisk förankring ska tillämpas i arbetet. Projektet kan till stora delar göras på distans men ett besök i samband med en match behöver göras.
|