Sustainalink gör hållbar samverkan möjligt. Vi driver projekt där universitetsstudenter löser hållbarhetsutmaningar som privata och offentliga aktörer står inför. Men för problemlösning och innovation krävs en bredd av kompetenser. Sustainalink (tidigare Miljöbron Skåne) driver därför hållbarhetsprojekt för studenter från många olika utbildningar och har ett nära samarbeten med Lunds universitet, Högskolan Kristianstad, SLU Alnarp och Malmö universitet Fakulteten för Teknik och samhälle. Med studenternas kompetens, nya ögon och innovativa tankesätt får verksamheter en unik möjlighet till kompetensutveckling och nya lösningar för att kunna utvecklas. Sustainalink är även en väg för studenter som vill testa sina kunskaper, vässa sina förmågor och skapa verklig förändring för ett mer hållbart näringsliv.

Vi skapar värden för dig oavsett om du är uppdragsgivare eller student - med en övergripande kunskap om de möjligheter och förutsättningar som finns genom utbildningarna samt ett stort nätverk inom det skånska näringslivet har Sustainalink de bästa förutsättningarna för att skapa samverkan som höjer kunskapen om hållbarhetsfrågor och ger verktyg för att skapa förändring.

920

Projekt

2200

Studenter

650

Uppdragsgivare

Vi gör skillnad på riktigt. I våra projekt gör vi den senaste hållbarhetskunskapen tillgänglig för näringslivet samtidigt som studenterna samlar nya erfarenheter och utvecklas. Sedan starten 2011 har det hunnit bli många projekt där många studenter och organisationer har varit involverade. Tillsammans har studenterna lagt 444 000 timmars arbete i projekten.

Miljöbron startas i Göteborg

Miljöbron startade i Göteborg

Den nya föreningen Miljöbron Skåne startas

Den nya föreningen Miljöbron Skåne startar upp i Skåne.

Över 200 studenter gör projekt genom Miljöbron Skåne och hjälper mer än 60 verksamheter – nytt rekord!

Student nr 1000 gör sitt projekt

Miljöbron Skåne byter namn till Sustainalink och vi startar vår första Challenge

Efter mer än 10 år med namnet Miljöbron Skåne vill vi gå in i framtiden med ett namn som bättre speglar verksamhetens omfattning. Under våren 2022 byter föreningen därför namn till Sustainalink.

Samarbetspartners, finansiärer & vänföretag

Många står bakom Sustainalink och det våra samarbetspartners som ger studenterna och företagen den ovärderliga möjligheten att samverka i projekten.

Styrelse

Sustainalink drivs som en ideell förening och har en engagerad styrelse med representanter från både lärosäten, kommuner och näringsliv.

Hållbarhet

Givetvis genomsyrar hållbarhet även vårt arbete på Sustainalink, både genom projektens bidrag till de globala målen och genom vårt interna hållbarhetsarbete.