Sustainalink gör hållbar samverkan möjligt. Vi driver projekt där universitetsstudenter löser hållbarhetsutmaningar som privata och offentliga aktörer står inför. Men för problemlösning och innovation krävs en bredd av kompetenser. Sustainalink (tidigare Miljöbron Skåne) driver därför hållbarhetsprojekt för studenter från många olika utbildningar och har ett nära samarbeten med Lunds universitet, Högskolan Kristianstad, SLU Alnarp och Malmö universitet Fakulteten för Teknik och samhälle. Med studenternas kompetens, nya ögon och innovativa tankesätt får verksamheter en unik möjlighet till kompetensutveckling och nya lösningar för att kunna utvecklas. Sustainalink är även en väg för studenter som vill testa sina kunskaper, vässa sina förmågor och skapa verklig förändring för ett mer hållbart näringsliv.

Vi skapar värden för dig oavsett om du är uppdragsgivare eller student - med en övergripande kunskap om de möjligheter och förutsättningar som finns genom utbildningarna samt ett stort nätverk inom det skånska näringslivet har Sustainalink de bästa förutsättningarna för att skapa samverkan som höjer kunskapen om hållbarhetsfrågor och ger verktyg för att skapa förändring.

880

Projekt

2100

Studenter

600

Uppdragsgivare

Vi gör skillnad på riktigt. I våra projekt gör vi den senaste hållbarhetskunskapen tillgänglig för näringslivet samtidigt som studenterna samlar nya erfarenheter och utvecklas. Sedan starten 2011 har det hunnit bli många projekt där många studenter och organisationer har varit involverade. Tillsammans har studenterna lagt 387 000 timmars arbete i projekten.

loading

Samarbetspartners, finansiärer & vänföretag

Många står bakom Sustainalink och det våra samarbetspartners som ger studenterna och företagen den ovärderliga möjligheten att samverka i projekten.

Styrelse

Sustainalink drivs som en ideell förening och har en engagerad styrelse med representanter från både lärosäten, kommuner och näringsliv.

Hållbarhet

Givetvis genomsyrar hållbarhet även vårt arbete på Sustainalink, både genom projektens bidrag till de globala målen och genom vårt interna hållbarhetsarbete.